Utazás

Vonattal

Azon túl, hogy a legtudatosabb, egyben a legjobb megoldás is, ha vonattal érkezel. Nem kell autót kölcsönkérned, nincs autópálya-díj, nem kell parkolóhelyet keresned, ráadásul, szemben az autóval a vonaton van elég hely, hogy magaddal hozd minden barátodat.

 

Ha vonattal érkezel, akkor a Nagyállomásról a vonatoktól a 2-es villamossal utazz a „a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium” megállóig, ahonnan a Békessy Béla utcán végigsétálva egy 5-8 perc alatt eljuthatsz a Böszörményi útig, balra fordulva pedig ott találod az egyetemi campust ahol már segíteni fognak a tájékozódásban.

Busszal

Békéscsaba / Szeged / Gyula / Sátoraljaújhely / Sárospatak / Nyíregyháza / Gyöngyös / Jászberény felől

A buszállomásnál leszállva sétálj ki a Széchenyi utcára, ahol a REÁL bolt oldalában van egy buszmegálló, ott keresd meg a Józsa felé tartó buszokat (34,35,35Y,36).

Eger / Tiszafüred / Füzesabony / Mezőkövesd felől

Szállj le a buszról a Böszörményi út megállóhelynél. Körülbelül 15 perc sétával megközelíthető a rendezvény helye, amennyiben a busszal ellentétes irányban, Miskolc irányában indulsz el.

Ha nem szeretnél sétálni, akkor kelj át az úttest túloldalára, és indulj el Miskolc irányában,(ellentétes irányban, mint ahogy a busz továbbhalad) majd látni fogsz egy buszmegállót. A buszmegállóban szállj fel a 15,15Y,22,22Y,34,35,35Y,36 buszok valamelyikére és szállj le az Agrártudományi Centrum megállóhelynél (2. megállóhely lesz).

Miskolc / Tiszaújváros / Polgár / Hajdúnánás / Nyíregyháza felől  (Hajdúnánáson át közlekedő) / Békéscsaba felől (napi egyszer) közvetlen / Gyula felől (napi egyszer) közvetlen

A busz a Csillagpont helyszíne előtt, az Agrártudományi Centrum megállóhelynél (Debrecen ATC) áll meg, ott kell leszállnod és besétálnod a rendezvényre.

Kerékpárral

Jöhetsz kerékpárral vagy gyalog is, ha elég kemény vagy, de akkor időben indulj el! (Ha előre egyezteted, biztosan találsz szállást az útba eső gyülekezeteknél.)

 

Autóval

Ha mégis inkább az autót választod, Debrecent valamint a 4-es, a 33-as, a 35-ös, a 47-es, a 48-as és a 471-es főutakon lehet megközelíteni. Könnyű megtalálni, de ha kell segítség, válaszd például ezt a térképet! Ne feledd, hogy az autópálya használatához matricát kell váltanod!