Házirend

Házirend

1.Nyitás, zárás

A Csillagpont 2021. július 27-én, kedden (nyitó nap) 11.00 órakor nyitja kapuit. A találkozó vendégeinek 2021. július 31-én (szombaton) 15.00 óráig kell elhagyniuk a helyszínt, hiszen a bontási munkálatok már aznap elkezdődnek.

2. Jegyek érvényessége

A hetijegyek 2021. július 27-én (kedden) 11.00-tól 2021. július 31. (szombaton) 15.00-ig érvényesek. Az adott napra szóló napijegy másnap 14.00 óráig érvényes. A jegyek nem átruházhatóak és nem visszaválthatóak!

3. Karszalag, igazolvány

Mindenkinek, aki belép a találkozó területére, karszalagot kell viselnie! A biztonsági korláton belül a szakemberek folyamatosan ellenőrzik a karszalag meglétét. A karszalag nem átruházható. Sérült, elveszett karszalagot nem áll módunkban cserélni, illetve pótolni.

Kérünk Titeket, hogy ne felejtsétek otthon személyi igazolványaitokat sem! Természetesen csupán jogosult személy kérheti, hogy felmutassátok, de fontos, hogy igazolni tudjátok magatokat.

4. Háziállatok

A résztvevőknek segítő, illetve vakvezető kutya kivételével más háziállatot nem lehet a találkozó területére bevinni.

5. Szállás, sátrazás

Kérünk Titeket, amennyiben lehetséges, amíg részt vesztek a Csillagponton, ne hagyjátok el a fesztivál területét. A mostani helyzetben szeretnénk ezzel az ajánlással is a csillagpontozók biztonságát garantálni: aki egyszer bejött egészségesen, ne kockáztassa mások és saját jóllétét a városi utakkal.

A Csillagpont területén a sátrazás a kijelölt helyen és módon lehetséges. A részvételi hozzájárulás a területhasználatot is magában foglalja. A nem a kijelölt helyre és módon fogod felállított sátrat le kell bontani. Jó, ha tudod: a kempinghasználat saját felelősségre történik.

6.Kiskorúak

A vonatkozó jogszabályok értelmében 18 éves kor alatt csak törvényes képviselő hozzájárulásával, nagykorú kísérővel (például idősebb testvérrel, tanárral, lelkipásztorral vagy ifivezetővel) lehet részt venni a találkozón. A találkozóra csak a törvényes képviselőjük által kitöltött és aláírt nyilatkozat birtokában engedhetünk be 18 év alattiakat.

7. Dohányzás

A Böszörményi úti campus területén a dohányzás szigorúan tilos! Dohányozni csak a kijelölt helyen és csak 18 év felett engedélyezett!

8. Alkohol

Mivel Isten teremtményei vagyunk és tudjuk, hogy a testünkért elsősorban mi viseljük a felelősséget, ezért a találkozó ideje alatt elvárjuk, hogy a résztvevők ne fogyasszanak alkoholt, ne használjanak drogokat és egyéb káros vagy tudatmódosító szereket!

9. Testi biztonság

Testi épséget és anyagi biztonságot veszélyeztető tárgyak (8 centiméternél hosszabb vágóélű kés, éles eszközök, valamint tűzveszélyes anyagok stb.) használata nem engedélyezett.

10. Orvosi ügyelet

A rendezvényen folyamatos, 0-24 órás orvosi és elsősegélynyújtó ügyelet működik. A találkozó orvosi szolgálata a vonatkozó törvényi szabályozásnak megfelelően orvosi és elsősegélynyújtási szolgáltatást biztosít a Csillagponton.

11. Programok

A találkozó célja, hogy tartalmas programokon vegyünk részt és személyes élményekkel gazdagodjunk, ezért mindenkit buzdítunk a programokon való aktív részvételre és az időrendhez való alkalmazkodásra. Az alkalmakat és másokat ne zavarjuk oda nem illő viselkedéssel!

12. Műsorváltozás

A programváltozás jogát fenntartjuk. A találkozót és a programokat rossz idő esetén is megtartjuk, kivéve, ha a hatóságok úgy döntenek, hogy fel kell függesztenünk, le kell mondanunk azokat.

13. Parkolás

Autóval a találkozó területére behajtani csak engedéllyel lehet. Az engedély nélkül vagy lejárt engedéllyel parkoló autót elvontatjuk az autóval behajtó saját költségére. A találkozó közelében több parkoló áll a vendégek rendelkezésére. Az itt parkoló járművekért, illetve az autókban felejtett értéktárgyakért nem tudunk felelősséget vállalni

14. Rend, tisztaság

Kérünk mindenkit, hogy kifejezetten ügyeljen az épületek, felszerelések és berendezések épségére. Jelezzük a meghibásodásokat! Mindent rendeltetésszerűen használjunk! Sokan vagyunk kis helyen, ezért a rend és a tisztaság fenntartása közös érdekünk! Elvárjuk, hogy mindenki a saját dolgaira ilyen tekintetben is ügyeljen, továbbá járuljon hozzá a rendhez és törekedjen a tisztaságra mindenhol.

15. Tisztelet

Másoknak adjuk meg a tiszteletet: a fiú a lánynak, a lány a fiúnak, a fiatal az idősnek, az idős a fiatalnak, a résztvevő a szervezőnek, a szervező a résztvevőnek, valamint tartsuk tiszteletben egymás tulajdonát is. Engedély nélkül ne nyúljunk mások holmijához, a saját értékeinkre ügyeljünk. A helyszínen értékmegőrzőt biztosítunk. A rendezvény területén kívül is viselkedjünk a szellemiségéhez méltóan!

16. Média

A rendezvényen való részvétellel a résztvevők hozzájárulnak a találkozó ideje alatt róluk készülő felvételek(videó, fotó, hanganyag) publikálásához. Fontos tudnod, hogy a kampusz területén drónfelvétel is készül, nézz a fejed fölé néha, ha zúgást hallasz, figyelj ilyen módon magad és mások biztonságára. Mivel a rendezvényen drónfelvétel készül, csak saját felelősségre lépj be a helyszínre!

17. Információ

A találkozó ideje alatt a kérdéseitekkel, észrevételeitekkel az információs pultokban dolgozó önkéntesekhez fordulhattok. A talált tárgyakat nekik tudjátok leadni, az elveszett tárgyak után ugyanitt lehet érdeklődni.

18. Egyéb

Fenntartjuk a jogot, hogy a Csillagpont ideje alatt a találkozó szellemiségéhez nem illő, illetve a programot akadályozó tárgyakat bevonjuk. A Csillagpont ezeknek az anyagi kockázatát és következményeit nem tudja felvállalni.

19. A világi törvények betartásán túl a Teremtő rendjét is tartsuk szem előtt!

Lukács 6, 31.:„Amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük!”

János 13, 35.:Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.”

A házirend megszegése a résztvevő(k) hazaküldésével járhat, mindenféle visszatérítés nélkül.

A szervezők

 

Befizetéssel kapcsolatos kérdések

Gyakran ismételt kérdések

Adatvédelemmel kapcsolatos kérdések