Beszélgetés az „Üstökös”-sel

Beszélgetés az „Üstökös”-sel

„Felemelő érzés volt ennyi emberrel együtt énekelni és magasztalni az Urat” – vallja Zágoni Tamás-Tibor, a Laudate együttes basszusgitárosa, akivel az Üstökös tehetségkutató győztes kolozsvári dicsőítőcsapatról beszélgettünk.

Szokásos csillagpontos délután: beszélgető, imádkozó, a Lehetőségek piacán bóklászó fiatalok. Ebben a színes forgatagban találkozunk Zágoni Tamással, a Laudate együttes képviselőjével, aki elmeséli az együttes történetét. „2017. május 8-án alakultunk, Kolozsváron. Közös gyülekezetbe járunk, néhányan osztálytársak is vagyunk. Jelenlegi formációnkat akkor értük el, amikor a négy alaptaghoz csatlakozott a dobos, akusztikus gitáros és a második énekes.”

Az együttes tagjai:

Kun Eszter – énekes

Kis Gellért Zsolt – énekes

Dénes Dávid – dobos

Sógor Sámuel – billentyűs

Székely Erwin – szólógitáros

Varga Gergő – akusztikus gitáros

Zágoni Tamás-Tibor – basszusgitáros

Mint mondja, legfőbb céljuk, hogy a zenével közelebb hozzák a fiatalokhoz Isten igéjét: „Azt valljuk, a zene a legrövidebb út az ifjúság lelkéhez.” Számos ifjúsági énekfeldolgozás után megzenésítették a 62. zsoltárt, illetve közösen megírták és hangszerelték a Dicsérd című számot, amit a himnuszuknak tekintenek. 

Díjátadó a Csillagpont színpadán

A csillagpontos fellépés gondolata régi, dédelgetett álmuk volt. „Csodaként éltük meg, amikor meghirdették az Üstökös tehetségkutatót. Egy videóval kellett jelentkeznünk, s kiválasztottak minket – emlékszik vissza. – A Magyar Református Egység Napján felléptünk itt, Debrecenben, akkor megnyertük a »versenyt«, és ezért játszhattuk a Csillagponton is. Felemelő érzés volt ennyi emberrel együtt énekelni és magasztalni az Urat” – fogalmaz.

Kérésünkre azt is elmondja, a zenekarral átélt legkülönlegesebb közös élményüket is dicsőítés alatt élték át: „Tavaly egy kisebb faluban, Somosdon szolgáltunk. Tartottunk a fellépéstől, nem tudtuk elképzelni, egy vidéki gyülekezet hogyan áll majd hozzánk. Hihetetlen, de a gyülekezet túlénekelt minket. Csodálatos és megható élményként éltük meg ezt az alkalmat.”

Az első helyezéssel járó fellépés közben

Ennyi szolgálattal a hátuk mögött nem csoda, ha optimistán tekintenek a jövőre. Minél több szolgálat elvállalása mellett egy kisebb lemez kiadásában is gondolkodnak. „Tudjuk, hogy csakis Isten segedelmével érhetjük el ezeket a célokat” – hangsúlyozza Tamás.

Bodnár Lili Anna, fotó: Pataki Botond, Sebestyén László