Visszakerült Nagydobosra a CSP-kupa

Visszakerült Nagydobosra a CSP-kupa

A Csillagpont történetében még soha ennyien nem jelentkeztek focizni. Szám szerint 20 csapat tolongott a két pálya körül, várva, hogy rúgja a bőrt 2019-ben.

A csapatok négy öt fős csoportba oszlottak, majd szerdán koradélutántól estig játszották a meccseket. Mindegyik csoportból két csapat juthatott tovább, majd negyeddöntő, elődöntők és a döntő következett. Már a csoportmérkőzések alatt összekerült a legutóbbi két CSP-kupa győztes, a 2015-ös tatai és a 2017-es debreceni Csillagpont nyertese, azaz a nyírségi Nagydobos és a szatmári Ombod.

A címvédő ombodiak nagy meglepetésre a csoportból se jutottak tovább, a kupát végül visszahódító nagydobosiak pedig töretlenül és veretlenül, sőt szászszázalékos eredményekkel haladtak a döntő felé.  Az elődöntőben a kolozsváriak sem tudták őket megállítani, míg a másik ágon a borsodiak a Kelet-Felvidék „válogatottját” verték meg. A kisdöntőn vigasztalódtak a kincsesvárosiak, míg a döntőn a nagydobosiak 4-0-ra ggyőztek, igy visszahódították a címet.

Izgalmas meccsek, időnként tömött lelátó, jó játékvezetés és jó hangulat jellemezte a tornát, melyet a zöldek minden kétséget kizáróan, megérdemelten nyertek meg, így két évig ők birtokolják a CSP-kupát.

Rácz Ervin