Védettségi igazolvány nélkül is szabadON

Védettségi igazolvány nélkül is szabadON

Ha eléri a 5 és fél milliót a beoltottak száma, akkor nem szükséges a védettségi igazolvány a Csillagponton - jelentette be Balog Zoltán református püspök, a zsinat lelkészi elnöke az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

A koronavírus-járvány kitörése óta július végén találkozhat először egymással a református fiatalság. A Debreceni Egyetem Agrártudományi campusán a Csillagpont ezért a szabadságot ünnepli – pszichológiai témájú előadásokkal, érzékenyítő játékokkal, sportprogramokkal egyaránt készülnek a szervezők. Emellett természetesen lesz szó a korosztályt foglalkoztató más kérdésekről is: párkeresésről, pályaválasztásról vagy éppen a klímaszorongásról.

A zene kezdetek óta fontos része a kétévente megrendezett eseménynek. Nemcsak az igei alkalmakon szólalnak meg a hangszerek, hanem az esti nagykoncerteken is. Idén is a magyar könnyűzenei élet meghatározó szereplői fogadták el a felkérést, így a Csillagpont színpadára áll a Kowalsky meg a Vega, az Irie Maffia, az Aurevoir és Pintér Béla is.

A kifejezetten 14 és 35 év közöttieknek meghirdetett rendezvény évről-évre többezer embert vonz az országhatárokon belülről és kívülről egyaránt. A részvétel regisztrációhoz és védettségi igazoláshoz kötött. A szervezők emellett figyelnek arra is, hogy biztosítsák a korábbinál szigorúbb higiéniai feltételeket: megnövelik a vizes blokkok számát, kézfertőtlenítő állomásokat helyeznek ki, és amelyik programot csak lehet, szabadtéren tartják. A biztonságos lebonyolítást csaknem félezer önkéntes segíti.

Balog Zoltán püspök, a zsinat lelkészi elnöke azt mondta: a Csillagpont egyházi rendezvény. Ha elérjük az 5,5 millió beoltottat, amikor a kormány is új szabályokat fog hozni, akkor nem lesz szükség a védettségi igazolványra a látogatáshoz. Az egyházvezető azonban arra biztatta a 12 éven felüli fiatalokat, hogy ha tehetik, oltassák be magukat saját maguk és környezetük védelme érdekében.